Брисел: Данас почиње суђење оптуженима за терористичке нападе 2016.

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Nov.2022, 08:16

Брисел: Данас почиње суђење оптуженима за терористичке нападе 2016.

У Бриселу данас почиње судски процес оптуженима за терористичке нападе 22. марта 2016. године, када су се три бомбаша самоубице разнеле у бриселском метроу и на међународном аеродрому Завентем. Фото: Pexels
Тог дана, у два бомбашка напада организована од стране терористичке организације >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << „Исламска држава“, убијене су 32 особе, а 340 тешко рањено на аеродрому Завентем и у метро станици Малбек, на неколико стотина метара од кварта где су смештене европске институције.
Очекује се да ово буде једно од најдужих суђења у историји Белгије и могло би трајати девет месеци.
Скоро 1.000 људи се придружило као грађанске странке, а очекује се саслушање више од 350 сведока.
На оптуженичкој клупи седеће Салах Абдеслам, последњи преживели из терористичких напада у Паризу 2015 године, и Мохамед Абрини, који је одустао од детонације своје бомбе на Завентему.
На клупи ће сести и Осама Краием, Софиен Аиари, Али Ел Хаддад Асуфи, Херве Баиинга Мухирва, Билал Ел Макхоукхи, као и браћа Смаил и Ибрахим Фариси. Оптужен је и Белгијанцу Усами Атару, за кога се претпоставља да је мртав.
Одговорност за напад је тада преузела терористичка организација „Исламска држава“, иста џихадистичка ћелија као и она одговорна за нападе у Паризу 13. новембра 2015, чији су чланови скоро сви били из бриселског кварта Моленбек.

Калин: Турска ће покренути копнену операцију на северу Сирије кад буде потребно

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Брисел: Данас почиње суђење оптуженима за терористичке нападе 2016. се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.