Ер Србија од 2013. године до данас превезла више од 25 милиона путника

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Okt.2023, 11:35

Ер Србија од 2013. године до данас превезла више од 25 милиона путника

Српска национална авио-компанија Ер Србија данас обележава десет година од када је покренута под новим именом и са новим визуелним идентитетом а током прве деценије превезла је више од 25 милиона путника и обавила преко 310.000 летова. Фото: Танјуг/Владимир Спорчић Пословање компаније >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у последњој деценији потпуно је трансформисано, наводи се у саопштењу Ер Србије – број дестинација у мрежи је удвостручен, тако да у путничком и теретном саобраћају Ер Србија лети до више од 80 редовних и чартер дестинација у Европи, на Медитерану, Северној Америци, Азији и Африци, а уведене су и три интерконтиненталне дестинације Њујорк, Тјенђин и Чикаго.
„Комплетно је обновљена флота компаније и тренутно је чине два широкотрупна ербаса А330-200, 13 ускотрупних авиона из породице ербас А320, као и седам турбоелисних АТР авиона за регионалне летове“, наводи се у саопштењу. Током недеље у којој се обележава јубилеј компаније, Ер Србија је премашила број од 3,5 милиона превезених путника од почетка године, а очекује се да би до краја 2023. могао да буде надмашен и апсолутни рекорд од четири милиона превезених путника у једној години, што је више него троструко у односу на последњу годину пре покретања Ер Србије.
Десет година пословања Ер Србије обележава се бројним активностима и унапређењима, међу којима је модернизовање веб сајта компаније, увођење нове музике за укрцавање у авионе, као и представљање специјалне поштанске марке дизајниране у част десетог рођендана српске националне авио-компаније, у сарадњи са ЈП Пошта Србије.
Под слоганом „Десет година чувамо ваше успомене“, током октобра, организован је низ промотивних активности у више градова широм Србије, а за вечерас је планирана и специјална светлосна инсталација на згради Куле Београд. Ер Србија припремила је још једну новост у свом пословању, која ће бити позната свима који буду летели српском националном авио-компанијом почев од сутра.
„Протеклих 10 година оснажиле су нас за будућност. Као регионални лидер, отварамо нову деценију пословања. Са најмлађом флотом у региону, преко 1.400 запослених и јасно дефинисаном стратегијом одрживог развоја настављамо у још бржем ритму, спремни да се прилагодимо свакој промени на тржишту, да послујемо профитабилно и константно унапређујемо услугу у интересу наших путника. Хвала свим путницима који су нам у протеклих 10 година указали поверење. Надамо се да ћемо и у будућности заједно стварати успомене“, рекао је генерални директор Ер Србије Јиржи Марек.
У 2023. години, односно десетој години пословања, додају, Ер Србија је оборила све рекорде у броју реализованих летова и дестинација до којих компанија лети.
Од почетка године до данас, покренуте су 22 нове дестинације и обављено је више од 36.000 летова, а прелиминарни финансијски резултати показали су да је у првих пола године забележен профит од 22,4 милиона евра, што је практично на нивоу профита за целу 2022. годину.
Evropski berzanski indeksi uglavnom u padu, cena Brent nafte porasla na 90,19 $

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ер Србија од 2013. године до данас превезла више од 25 милиона путника се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.