Вучић: Бесмислене критике због пројеката, 200 милиона евра за нове школе

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Avg.2023, 12:32

Вучић: Бесмислене критике због пројеката, 200 милиона евра за нове школе

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да су бесмислене и непримерене изјаве његових политичких противника због најављених пројеката везаних за организацију Експа 2027 као и изградњу стадиона и истакао да ће само у изградњу школа бити уложено 200 милиона евра. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Танјуг/Јадранка Илић Поводом критика да се граде стадиони, а не школе и болнице, он је за ТВ Пинк рекао да је обновљено и урађено  много болница, три ковид болнице, а да се још гради много општих болница које су стале са градњом 80-тих година.
Навео је да је урађен нови Клинички центар у Нишу, КБЦ Србије у Београду, а да се дограђује КБЦ Војводине, и креће и у Крагујевцу да се гради.
„Што се школа тиче ми смо много школа изградили и обновили, имамо 200 милиона евра за нове школе које ће се градити широм Србије и које ће се обнављати. А урадили смо много школа од Земунске гимназије до Беле Паланке, у Сјеници ћемо 1. септембра отворити нову школу у коју смо улозили 13 милиона евра са затвореним базеном“, рекао је Вучић. Онима који га критикују, Вучић је поручио да су остали у прошлости и да разумеју само једну причу, а то је да је у Србији плата 250 евра и да се стално кука, без обзира што је то, каже,  неистинито.
Како је рекао, сада просветари траже повећање плата, а од 1. септемба добиће повећање од пет одсто и од јануара још најмање 10 одсто, а инфлација, каже, неће прећи 11 одсто.
„Ми то радимо за људе који разумеју и који не траже повод за штрајк по сваку цену, као и за медицинске сестре којима смо првима повећали плате, јер нам одлази више њих него лекара. Тиме желимо да их зауставимо, да остану они који су овде и да се врате они који су у иностранству“, поручио је Вучић.
Објаснио је и да се граде стадиони зато што их немамо, и да је поносан како изгледају у Лесковцу, Зајечару, Лозници…а да ће  некој светској агенцији бити поверено да осмисле како на најбољи начин да управљају догађајима.
Он је рекао и да не мисли да је важно за људе како политички противници нешто  кометаришу.
„Очекивао сам да ће добар део њих рећи да желе да учествују у новим пројектима у Србији, не само у Београду, око самог националног стадиона и Експо,  хиљаде људи имају идеје који пројекти да се реализују у њиховим местима“, рекао је Вучић.
Vučić: Poseta Kurtija Tetovu skandal, promovisana ideja „Velike Albanije“

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Бесмислене критике због пројеката, 200 милиона евра за нове школе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.