Готово 200 милиона људи у САД под упозорењем на врућине или поплаве

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Jul.2023, 10:51

Готово 200 милиона људи у САД под упозорењем на врућине или поплаве

Скоро 200 милиона људи у Сједињеним Државама или 60 одсто популације је под упозорењем на врућине или на поплаве. Фото: Танјуг/AP Photo/Damian Dovarganes Национална метеоролошка служба саопштила је да је „опасан“ топлотни талас у четвртак захватио североисток и средњи део атлантске обале >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << САД, и да ће се наставити током викенда.
Јака грмљавина и бујичне поплаве могуће су у деловима Нове Енглеске и јужне Флориде, преноси АП.
Рекордне температуре ће се задржати на југозападу и средњем западу.
„То (погађа) све велике градове“, рекао је Боб Оравец, водећи прогностичар из Центра за прогнозу Националне метеоролошке службе, додајући да је то разлог зашто је тако велики број људи обухваћен упозорењима.
Прогноза да ће се јаке врућине наставити долази дан након што су Светска метеоролошка организација и Служба ЕУ за климатске промене Коперникус прогласиле јул 2023. најтоплијим месецом у историји, указује АП. У четвртак је осећај топлоте у великим градовима дуж источне обале, укључујући Вашингтон, Филаделфију и Њујорк, био изнад 37,8 степени Целзијуса, а прогностичари очекују да ће неколико температурних рекорда бити оборено у петак.
У Новој Енглеској могуће су, после екстремних врућина, бујичне поплаве.
Pupovac u Srbu: Antifašizam je pod udarom revizionizma

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Готово 200 милиона људи у САД под упозорењем на врућине или поплаве се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.