Нестао брод са око 200 миграната код Канарских острва

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Jul.2023, 09:52

Нестао брод са око 200 миграната код Канарских острва

Код Канарских острва нестао је брод са око 200 миграната из Сенегала, а како наводе невладине организације, на броду се налази много деце. Foto: AP Photo/Khalil Hamra Шпански спасиоци учествују у потрази за несталима, а нво „Walking Borders“ наводи да је брод испловио пре недељу дана из луке Кафунтин >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у Сенегалу, која је удаљена око 1.700 километара од Тенерифа, преноси BBC.
Додаје се да у потрази учествује и авион, као и да су нестала још два случна брода са 60, односно 65 особа.Како се наводи, рута од западне Африке до канарских острва се сматра једном од најопаснијих мигрантских рута због јаких струја у Атлантском океану.
Прошле године је најмање 559 људи погинуло на мору покушавајући да дођу до шпанских острва, саопштила је Међународна организација за миграције (IOM) УН-а.
IOM наводи, на основу података шпанског министарства унутрашњих послова да је 15.682 људи стигло на Канарска острва у 2022. години, што је за 30 одсто мање у односу на 2021. годину.
Australija će napraviti nemačkoj izviđačka vozila „Bokser”

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Нестао брод са око 200 миграната код Канарских острва се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.