За малину новог рода понуђено – 200 динара

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Jun.2023, 08:00

За малину новог рода понуђено – 200 динара

Са ценом испод сваког очекивања произвођача прва изашла компанија из Шапца. Месец дана до нове бербе малина нагађања око цене новог рода прекинула је једна хладњача из Шапца која је малинарима за килограм овог воћа понудила – 200 динара по килограму. Фото: Wikimediacommons/Bernard DUPONT Да >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ли ће тако бити и на другим откупним местима у Србији или је ово само пробни балон још није познато али произвођачи су, како пише „Агропрес”, више него разочарани оваквим расплетом и тако лоше ситуације на тржишту.
Малинари из Ариља дали су потврду да ће ова сезона бити једна од најтежих за произвођаче малина и све остале у ланцу откупа и дистрибуције. Они су изјавили да су залихе воћа у хладњачама огромне и да ће цена бити онолика колико страни купци буду хтели да плате.
– Биће добро ако хладњачари успеју да дају 250 динара за килограм малине уз велики ризик по којој ће је цени даље продати. Тиме су наговестили будућа дешавања око одређивања цене.
Bolja ponuda pšenice – ali slabija tražnja

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак За малину новог рода понуђено – 200 динара се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.