Инвестиција вредна 200 милиона динара

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Maj.2023, 07:34

Инвестиција вредна 200 милиона динара

Имајући у виду функцију железничког транспорта ТЕНТ, којим се већ дуже од пет деценија допрема угаљ из површинских копова „Колубара” за електране ТЕНТ-а, очекивања су да ће се ово улагање исплатити ЕПС-у у рекордном року. Фото: Unsplash У Термоелектрани „Никола Тесла” А (ТЕНТ) >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у Обреновцу почела је реконструкција Центра за даљинско управљање (ЦДУ) саобраћајем на индустријској железници огранка ТЕНТ, односно „Електропривреде Србије”.
Радови су поверени београдском Институту „Михајло Пупин”, рок за завршетак је 60 дана. Вредност инвестиције износи 200 милиона динара.
Пројекат подразумева реконструкцију и модернизацију овог значајног система. Из којег се управља саобраћајем на једној од најоптерећенијих и најфреквентнијих индустријских пруга у Европи. Имајући у виду функцију железничког транспорта ТЕНТ, који већ више од пет деценија допрема угаљ из површинских копова „Колубара” за електране ТЕНТ-а, очекивања су да ће се ово улагање исплатити ЕПС-у у рекордном року. Осим што ће степен безбедности саобраћаја бити подигнут на много виши ниво, знатно ће се побољшати и услови рада запослених.
– Будући да је ЦДУ срце железничког транспорта, у сваком тренутку мора да буде потпуно исправан. Како би се ефикасно управљало саобраћајем. Не сме се дозволити да дође до испада или већих проблема у његовом раду – каже Ненад Стевић, директор ЖТ ТЕНТ.  По завршетку послова, како на ЦДУ железничког транспорта тако и на утоварним станицама РБ „Колубара”, поново ћемо имати саобраћај у пуном обиму и интензитету. Стари ЦДУ, који је отворен далеке 1985. године. Од када је непрекидно радио по 365 дана годишње, коначно је отишао у заслужену „пензију, наглашава Стевић.
Ministarka Đedović o energetskim menadžerima

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Инвестиција вредна 200 милиона динара се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.