Зеленски: Ускоро из Пољске стиже 200 борбених возила „росомак“

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Apr.2023, 07:47

Зеленски: Ускоро из Пољске стиже 200 борбених возила „росомак“

Председник Украјине Володимир Зеленски изјавио је да ће Пољска послати Украјини 200 пешадијских борбених возила „росомак“ у најскоријој будућности. Фото: Танјуг/AP/Efrem Lukatsky Он је рекао да Кијев очекује да Пољска испоручи авионе „МиГ-29“, минобацаче и додатне пројектиле такође >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << врло брзо, пренео је „Кијев индепендент“.
Ова објава Зеленског дошла је неколико дана након што је пољски премијер Матеуш Моравјецки рекао да је Украјина наручила 100 „росомака“ из Пољске.
Пољска новинска агенција јавила је 1. априла, цитирајући Моравјецког, да ће пешадијска возила „бити плаћена европским новцем“, али такође и „америчким новцем који је дат Украјини“.
Украјина јача дефанзивне линије и позиције дуж границе са Белорусијом и Русијом

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зеленски: Ускоро из Пољске стиже 200 борбених возила „росомак“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.