Британија ће испоручити Украјини још 200 пројектила

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Feb.2024, 17:03

Британија ће испоручити Украјини још 200 пројектила

Британски министар одбране Грант Шапс најавио је да ће Британија обезбедити Украјини још 200 противтенковских пројектила и обучити још 10.000 украјинских војника. Фото: Wikimedia Commons „Данас могу да најавим нови пакет од 200 противтенковских пројектила ‘Бримстоне’ у оквиру даљег јачања >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << одбране Украјине. Ове ракете су већ имале значајан утицај на бојном пољу“, рекао је Шапс у Доњем дому парламента, преноси Скај њуз.
Он је додао да ће Велика Британија наставити да обучава украјинске снаге са другим савезницима, додајући да ће заједно обучити „још 10.000 војника у првој половини 2024. године“.
Шапс је нагласио да је ова година „одлучујућа“ за Украјину.
„Велика Британија ће наставити да удвостручује своју помоћ. Све земље које воле слободу треба да учине исто. Време је да Запад и све цивилизоване земље иступе и дају Украјини потребну подршку“, рекао је британски министар.
Putin leti na najvećem supersoničnom avionu na svetu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Британија ће испоручити Украјини још 200 пројектила се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.