Русија испоручила 200.000 тона пшенице као помоћ афричким земљама

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Feb.2024, 08:39

Русија испоручила 200.000 тона пшенице као помоћ афричким земљама

 Русија је у шест најсиромашнијих афричких земаља испоручила 200.000 тона житарица као хуманитарну помоћ, изјавио је руски министар пољопривреде Дмитриј Патрушев на састанку са председником Владимиром Путином. Фото: Pexels/Pixabay „Завршили смо испоруке пшенице у шест најсиромашнијих >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << земаља на афричком континенту. Укупно смо испоручили 200.000 тона жита на афрички континент као хуманитарну помоћ“, саопштио је Патрушев, преноси ТАСС.
Он је прецизирао да први брод отпловио 7. новембра 2023, а да је последња испорука стигла у Сомалију крајем јануара, као и да су Мали, Буркина Фасо, Зимбабве и Еритреја добили по 25.000 тона жита, док су Сомалија и Централноафричка Република добили по 50.000 тона жита.
Патрушев је додао да је ово први пут да је Русија спровела овако обимну хуманитарну операцију, наводи ТАСС.
 
Tramp: Navaljni nikada nije trebalo da se vrati u Rusiju

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Русија испоручила 200.000 тона пшенице као помоћ афричким земљама се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.