Немачка Украјини испоручује 200.000 комада артиљеријске муниције

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Dec.2023, 18:02

Немачка Украјини испоручује 200.000 комада артиљеријске муниције

Немачка ће следеће године моћи да испоручи Украјини око 200.000 артиљеријске муниције, изјавио је данас генерални инспектор немачких оружаних снага (Бундесвер) Карстен Бројер. Фото: Танјуг/AP Photo/Kin Cheung Како преноси РИА, један неименовани извор из ЕУ рекао је да су земље чланице тог >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << блока испоручиле Украјини 300.000 од планираних милион комада муниције, а немачки министар одбране Борис Писторијус је рекао да ЕУ неће моћи да испуни своје обећање о милион граната до марта 2024. године.
Русија је претходно послала ноту земљама НАТО због испоруке оружја Украјини, док је руско министарство спољних послова саопштило да се земље чланице Алијансе “играју ватром“ испоручујући оружје Украјини, као и да гомилање оружја у Украјини не доприноси успеху руско-украјинских преговора и да ће имати негативан ефекат.
Руски министар спољних послова Сергеј Лавров је навео да су САД и НАТО директно укључени у сукоб у Украјини, укључујући не само снабдевање оружјем, већ и обуку војника у Великој Британији, Немачкој, Италији и другим земљама.
IDF: Od početka sukoba poginulo 425 izraelskih vojnika, ranjena 1.593

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Немачка Украјини испоручује 200.000 комада артиљеријске муниције се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.