Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Okt.2023, 13:45

Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство доделио 20 милиона динара за подизање нових и реконструкцију постојећи

Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство уручио је данас уговоре за доделу средстава за подизање нових рибњака и реконструкцију постојећих у Војводини за 2023. годину. На овом конкурсу је подељено укупуно пет уговора, а вреност конкурса износио је >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << 20 милиона динара „На територији Војводине налази се 13.500 хектара рибњака, од чега је 7,5 хектара у експлоатацији. Секретаријат се сваке године финансира до 70 одсто бесплатних средстава за реконструкцију и за подизање нових рибњака. Додељено је укупуно пет уговора, вредност конкурса је 20 милиона динара. Трудимо се да сваке године учествујемо у том делу гране пољопривреде“, истакао је помоћник покрајинског секретара Милан Дозет.
Један од добитника субвенција је Слободан Сиднић, представник рибњака Мостонга Бач, у Бачу. „Имамо рибњак од 700, 800 хектара, од тога је 300 хектара корисне површине коју радимо. Из тих разлога смо аплицирали за ова средства како би смо урадили нове реконструкције, бентове, као и насипе. Циљ је да направимо мање рибњаке, како би радили интензивнију производњу“, истакао је Сиднић.
Za najdužu novosadsku ulicu možda niste ni čuli, a dugačka je skoro 7 kilometara! (FOTO)

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство доделио 20 милиона динара за подизање нових и реконструкцију постојећих рибњака (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.