Цене пољопривредних производа и рибарства за годину дана смањене за 20,4 одсто

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Okt.2023, 13:35

Цене пољопривредних производа и рибарства за годину дана смањене за 20,4 одсто

Произвођачке цене пољопривреде и рибарства у августу ове године, у односу на исти месец лане, смањене су за 20,4 одсто, објавио је Републички завод за статистику. Фото: Градске инфо Посматрано по главним групама производа, у односу на исти месец претходне године, највећи утицај >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на пад цена забележен је у групама: жита (-41,3 одсто) и индустријског биља (-31,1 проценат).
Како наводе, произвођачке цене пољопривреде и рибарства у августу 2023. године, у односу на јул 2023. године, у просеку су повећане за 0,2 одсто.
Посматрано по главним групама производа, у односу на претходни месец, највећи утицај на раст цена забележен је у групама стока и живина (1,1 одсто) и Индустријско биље (1,5 процената).
Произвођачке цене пољопривреде и рибарства у периоду јануар-август 2023. године, у односу на исти период 2022. године, у просеку су повећане за 1,2 одсто.
Посматрано по главним групама производа, у периоду јануар-август 2023. године у односу на исти период 2022. године, највећи утицај на раст цена забележен је у групама: стока и живина (12,3 одсто) и сточних производа (41,8 процената).
NBS: Na kraju septembra bruto devizne rezerve iznosile 24,182 milijarde evra

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Цене пољопривредних производа и рибарства за годину дана смањене за 20,4 одсто се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.