Џаишанкар: Одсуство Путина и Сија са самита Г20 нема никакве везе са Индијом

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Sep.2023, 10:37

Џаишанкар: Одсуство Путина и Сија са самита Г20 нема никакве везе са Индијом

То што кинески председник Си Ђинпинг и руски председник Владимир Путин не учествују на овонедељном самиту Г20 у Њу Делхију није необично и нема никакве везе са Индијом, изјавио је данас индијски шеф дипломатије Субрамањам Џаишанкар. Фото: Танјуг/Sergei Bobylev, Noel Celis/Pool Photos via AP Џаишанкар >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је рекао за новинску агенцију АНИ да су у току преговори ради постизања консензуса на самиту и усвајања заједничке декларације.
Џаишанкар је истакао да су очекивања од Г20 „веома висока“ и да се самит у Њу Делхију суочава са изазовом решавања проблема у свету насталих због сукоба, пандемије, климатских промена и економске кризе, пренео је Ројтерс.
Агенција наводи оцене аналитичара и званичника да одсуство Путина и Сија са самита, као и поделе поводом рата у Украјини, значе да ће бити тешко да се постигне консензус лидера о усвајању заједничке декларације на самиту. Амерички председник Џозеф Бајден фокусираће се на самиту на реформу Светске банке и позивање других мултилатералних развојних банака да повећају кредитирање за борбу против климатских промена и изградњу инфраструктурних пројеката, саопштила је Бела кућа.
Јапански премијер Фумио Кишида рекао је да очекује да се на самиту разговара о информационим технологијама и безбедности хране. Индија је саопштила да су у току дискусије о глобалном оквиру за регулисање крипто имовине.
Самит Г20 биће одржан у Њу Делхију 9. и 10. септембра.
Ukrajinski mediji: Blinken doputovao u Kijev

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Џаишанкар: Одсуство Путина и Сија са самита Г20 нема никакве везе са Индијом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.