Izvor: GradskeInfo.rs, 31.Avg.2023, 10:25

Ројтерс: Си Ђинпинг вероватно неће учествовати на самиту лидера Г20 у Индији

Кинески председник Си Ђинпинг вероватно неће учествовати на самиту лидера Г20 у Индији следеће седмице, рекли су извори упознати са тим питањем у Индији и Кини. Фото: Танјуг/Gianluigi Guercia/Pool via AP Два индијска званичника, један дипломата са седиштем у Кини и један званичник који ради >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за владу друге земље чланице Г20, рекли су за Ројтерс да се очекује да ће премијер Ли Ћијанг представљати Кину на самиту у Њу Делхију 9. и 10. септембра.
Самит у Индији је посматран као место могућег сусрета Сија са америчким председником Џозефом Бајденом који је потврдио своје учешће. Си се последњи пут састао са Бајденом на маргинама самита Г20 самита на Балију у Индонезија прошлог новембра.
Руски председник Владимир Путин саопштио је да он неће путовати у Њу Делхи и да ће Русију на самиту представљати шеф дипломатије Сергеј Лавров.
Ben Volas podneo ostavku na mesto britanskog ministra odbrane

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ројтерс: Си Ђинпинг вероватно неће учествовати на самиту лидера Г20 у Индији се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.