Ватрогасци се боре са пожарима на североистоку Грчке, прошле недеље 20 жртава

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Avg.2023, 14:32

Ватрогасци се боре са пожарима на североистоку Грчке, прошле недеље 20 жртава

Грчки ватрогасци боре се и данас против неколико пожара, али и против јаких ветрова и врелог и сувог ваздуха који погодује вишедневном ширењу ватре на североистоку Грчке и на ободу главног града Атине. Фото: Танјуг/AP Photo/Thanassis Stavrakis У пожарима је током прошле недеље погинуло 20 >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << људи, међу њима и два дечака од 10 до 15 година, а власти верују да су жртве избеглице које су дошле из Турске, преноси АП.
Њихова тела су пронађена у близини колибе у изгорелој шумској области на североистоку Грчке.
До сада је 60 ватрогасаца повређено у борби са ватреном стихијом, потврдио је данас портпарол ватрогасне службе Јоанис Артопиос. Пожари бесне и у другим деловима Европе, али на острву Тенерифи шпанског Канарског архипелага, у северозападној Турској у близини границе са Грчком, у Португалији и у Италији пожари су под контролом, рекли су званичници.
Грчки министар за климатску кризу и цивилну заштиту Василис Кикилијас изјавио је да су неки пожари у близини Атине намерно изазвани. „Неки пиромани подмећу пожаре, угрожавају шуме, имовину и пре свега људске животе. То што се дешава није само неприхватљиво, већ је злочин вредан презира“, рекао је Кикилиас у изјави за грчку телевизију.
Према његовим речима девет пожара је подметнуто данас у размаку од четири сата у области Авлона, у северном подножју планине Парните у близини Атине.
Ukrajina: Svi ciljevi operacije na Krimu ispunjeni, neprijatelju naneti gubici

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ватрогасци се боре са пожарима на североистоку Грчке, прошле недеље 20 жртава се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.