АТП листа: Ђоковић и даље други, са 20 бодова мање од Алкараза

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Avg.2023, 10:43

АТП листа: Ђоковић и даље други, са 20 бодова мање од Алкараза

Шпански тенисер Карлос Алкараз задржао је прво место на АТП листи, која је објављена данас, али сада има само 20 бодова више у односу на другопласираног Србина Новака Ђоковића, који је ноћас тријумфовао на мастерсу у Синсинатију. Фото: Танјуг/John Walton/PA via AP) Алкараз тренутно на челу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << АТП листе има 9.815 бодова, док је Ђоковић други са 9.795. Српски тенисер је ноћас у финалу мастерса у Синсинатију победио Алкараза 5:7, 7:6 (9:7), 7:6 (7:4).
На трећем месту је Рус Данил Медведев са 6.260 бодова. Данац Холгер Руне је четврти са 4.790 поена, док је Норвежанин Каспер Руд скочио на пету позицију са 4.715.
Италијан Јаник Синер је задржао шесто место на АТП листи, док је Грк Стефанос Циципас пао за три позиције и тренутно је седми тенисер света.
У ТОП 10 налазе се још Рус Андреј Рубљов и Американци Тејлор Фриц и Френсис Тијафо.
Што се тиче осталих српских тенисера, Ласло Ђере је задржао 34. место са 1.215 поена, док је Миомир Кецмановић назадовао за четири позиције и сада је 45. на АТП листи са 1.020 бодова. Душан Лајовић је напредовао за 14 места и тренутно је 52. тенисер света са 938 бодова, док је Хамад Међедовић 145. са 428 поена.
Наредна АТП листа биће објављена за недељу дана. Најбољи тенисери света ће од 28. августа учествовати на Ју-Ес опену. Алкараз брани титулу и 2.000 поена, док Ђоковић прошле године није учествовао на турниру у Њујорку и имаће прилику да се врати на чело АТП листе.
Đoković u „meču godine“ do pobede protiv Alkaraza i titule u Sinsinatiju

Преузмите андроид апликацију.
Чланак АТП листа: Ђоковић и даље други, са 20 бодова мање од Алкараза се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.