На самиту Г20 у Индији доминирало несагласје о рату у Украјини

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Jul.2023, 14:32

На самиту Г20 у Индији доминирало несагласје о рату у Украјини

Дводневни самит креатора економске и финансијске политике из групе 20 најразвијенијих нација (Г20), завршиће се данас у Индији без заједничког саопштења, због опречних ставова великих сила о рату у Украјини, потврдили су индијски званичници који су домаћини овог скупа. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Танјуг/AP Photo/Ajit Solanki Током свог председавања самитом Г20, Индија се надала да ће бити постигнут консензус о реформама за мултилатералне банке, да ће се увести глобални принципи за криптовалуте и убрзати решавање дужничке кризе сиромашних земаља, преноси Ројтерс.
Међутим, сукоб Русије и Украјине бацио је велику сенку на глобалне дипломатске процесе.
Већина западних земаља, укључујући САД, Велику Британију, Немачку и Француску, залагала се за чврсту осуду Русије због рата у Украјини, док су се Русија и Кина успротивиле таквом потезу, предочио је неименовани индијски званичник. Због тога Индија, као земља домаћин, није успела да састави финално саопштење прихватљиво за све учеснике самита, указао је овај индијски званичник.
Amerikanac, koji je bez dozvole ušao u Severnu Koreju, najverovatnije vojnik

Преузмите андроид апликацију.
Чланак На самиту Г20 у Индији доминирало несагласје о рату у Украјини се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.