Индија не планира да позове Украјину на самит Г20 у септембру

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Jun.2023, 15:38

Индија не планира да позове Украјину на самит Г20 у септембру

Индија не планира да позове Украјину на самит Г20 који ће се одржати у септембру, изјавио је данас индијски министар спољних послова Субрахмањам Џаишанкар. Фото; Pixabay/UlisesRomero „Према нашем мишљењу, учешће на Г20 је предвиђено за чланове и организације које смо позвали. Ту листу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << смо саставили чим смо преузели председавање Г20 у децембру“, рекао је Џаишанкар, пренео је АП.
Он је додао да позив Украјини није разматран, нити да се са било ким причало на ту тему.
Очекује се да ће рат у Украјини и глобални поремећај у снабдевању храном и горивом бити главне теме на самиту Г20 у Њу Делхију.
Прошле године, Зеленски је добио позив да учествује на самиту Г20 на Балију.
Индијски премијер Нарендра Моди сусрео се са украјинским председником Володимиром Зеленским на маргинама самита Г7 у Јапану у мају и то је био њихов први сусрет откако је Русија напала Украјину у фебруару прошле године.
АП наводи да се Индија нада да ће продубити трговинску сарадњу са Русијом, од које купује рекордне количине сировина.
Индија је, такође, 60 одсто зависна од Русије по питању војне опреме.
Video snimci Njujorka koji je obavijen dimom sličnim onima sa Marsa (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Индија не планира да позове Украјину на самит Г20 у септембру се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.