Вијести: Инаугурација Јакова Милатовића 20. маја у Подгорици, а не на Цетињу

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Apr.2023, 12:30

Вијести: Инаугурација Јакова Милатовића 20. маја у Подгорици, а не на Цетињу

Инаугурација новог председника Црне Горе Јакова Милатовића 20. маја биће одржана у Подгорици, највероватније у Скупштини Црне Горе, сазнају “Вијести” из више извора. Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић Лист наводи да би традиција да црногорски председник полаже заклетву на Цетињу, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << чиме ступа на дужност, ове године тиме била промењена, због процене полиције да би Милатовићу тамо могла да буде угрожена безбедност.
Он је између два круга председничких избора добио привремено полицијско обезбеђење, које је тражио Покрет Европа сад због бојазни да је физички угрожен, наводе Вијести.
Додаје се да је ту одлуку донела црногорска влада и да је она била привремена, како би Агенција за националну безбедност (АНБ) и Управа полиције у међувремену утврдиле да ли и одакле Милатовићу прети опасност.
Када буде преузео председничко место, он аутоматски постаје штићена личност.
Инаугурација, односно свечано проглашење председника на седници Скупштине, одржава се у Владином дому на Цетињу. У Престоници је и резиденција председника Црне Горе. Тамо почиње и свако редовно пролећно и летње заседање парламента, односно одржава се прва седница.
Из Управе полиције су рекли за Вијести да је у току поступак израде безбедносне процене инаугурације на Цетињу, као и припреме обезбеђења самог догађаја.
Министар унутрашњих послова Филип Аџић недавно је саопштио да би тај догађај могао бити изазован моменат за полицију.
”Верујем да у нашој земљи још постоје оне криминалне и политичке структуре које желе неку врсту нестабилности. Сада немам било каквих најава да би тог дана могло доћи до било каквог проблема. Верујем да ће то проћи достојанствено и свечано”, рекао је Аџић.
Из Скупштине, која организује инаугурацију, су, одговарајући на питања “Вијести”, рекли да је току интензивна комуникација са новоизабраним председником Црне Горе и његовим тимом око припреме тог чина.
Милатовића је, пре председничке конвенције на Цетињу 10. марта, напала група грађана, која се првобитно окупила испред Спортског центра, где је био заказан догађај. Најпре су протестовали и вређали Милатовића, након чега су га напали када је улазио у зграду. Њега и партијске колеге са Цетиња је спровела полиција.
Управа полиције и Основно тужилаштво још нису обавестили јавност ко је напао Милатовића, а са тог догађаја процесуиране су само особе због напада на полицијске службенике, наводе Вијести.
Vang pozvao Nemačku da podrži mirno ujedinjenje Kine i Tajvana

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вијести: Инаугурација Јакова Милатовића 20. маја у Подгорици, а не на Цетињу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.