Нове мере против насиља у школама до 20. децембра

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Nov.2022, 10:31

Нове мере против насиља у школама до 20. децембра

Министар просвете Бранко Ружић изјавио је да ће данас бити одржана прва седница радне групе, чији ће задатак бити да драстично унапреди сигурност у школама, и да ће нове мере против насиља у школама бити предложене до 20. децембра. Фото: Градске инфо
„Радна група ће окупити >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << све релевантне актере: еминентне стручњаке за борбу против насиља, психологе и педагоге с великим радним искуством из школске и клиничке праксе, представнике ресорног Министарства, просветних синдиката, удружења родитеља…“, навео је Ружић у интервјуу за Политику.
Додао је да је циљ да се искористе сви механизми који су на располагању да систем, који је, каже, формално веома добро устројен, буде још ефикаснији.
Министар, који ће руководити радом радне групе, казао је да се она формира, између осталог и како би се видело да ли у неком сегменту треба да се поштре санкције у односу на правни оквир који већ постоји.
„Рад овог новог тима биће орочен, а 20. децембар је рок да се утврде мањкавости и предложе измене у досадашњој пракси“, навео је Ружић.
Навео је и да није најважније да се бавимо казнама, већ превенцијом насиља и додао да наставници раде најплеменитији посао, јер су своје животе посветили образовању деце, те да имају емпатију, одговорност и ентузијазам. Ружић апелује да у случају да се насиље деси у школама треба одмах да се пријави прво разредном старешини, или учитељу, затим психологу и педагогу, а крајња инстанца је министарство.
Он је упозорио и да ће у случају скривања насиља, односно уколико неко у том ланцу заташкава проблем, бити санкционисани.

Почео је рад на реформи образовног система – шта очекује ђаке?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Нове мере против насиља у школама до 20. децембра се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.