Стиже нова помоћ: Пензионерима још 20.000 динара

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Sep.2023, 11:57

Стиже нова помоћ: Пензионерима још 20.000 динара

Управни одбор Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање (ПИО) усвојио је предлог одлуке о изменама финансијског плана Фонда за ову годину. Фото: Танјуг/Зоран Жестић Такође је донео финансијски план за 2024. годину, а један од приоритетних разлога за ребаланс плана >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за 2023. годину је најављена исплата једнократне новчане државне помоћи у износу од по 20.000 динара, објавио је Фонд ПИО.
Ова помоћ биће исплаћена свим корисницима пензија и привремених накнада, инвалидима рада друге и треће категорије инвалидности, односно преостале радне способности и инвалидној деци, корисницима привремене накнаде код овог фонда, у износу од 20.000 динара, која није била предвиђена Финансијском планом Фонда за 2023. годину.
Управни одбор је усвојио и финансијски план Фонда ПИО за 2024. годину, којим су, између осталог, предвиђена средства за најављено јануарско повећање пензија од наредне године у висини од 14,8 одсто. Узимајући у обзир повећање пензија од 5,5 одсто у октобру ове године и повећање од 1. јануара наредне од 14,8 одсто, просечна пензија у 2024. години ће бити увећана за укупно 21,1 проценат у односу на пензију за септембар 2023. године и износиће око 390 евра, односно 45.800 динара.
U Srbiji proglašen Dan žalosti

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Стиже нова помоћ: Пензионерима још 20.000 динара се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.