Евакуација 20.000 становника због пожара на северозападу Канаде

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Avg.2023, 12:23

Евакуација 20.000 становника због пожара на северозападу Канаде

Канадске власти су наредиле евакуацију становништва из Јелоунајфа на северозападу Канаде јер се шумски пожар који је удаљен око 17 километара приближава том граду. Фото: Танјуг/Jason Franson /The Canadian Press via AP Наређење за евакуацију се односи на око 20.000 становника Јелоунајфа који је >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << административни центар канадских Северозападних територија, преноси лондонски Гардијан.
„Издат је налог за евакуацију Јелоунајфа јер пожар сада представља стварну претњу за град“, изјавио је Шејн Томпсон, министар животне средине и климатских промена за северозападне територије.
Надлежни тимови су ангажовани и на евакуацији аутобусима и авионима становништва у Хеј Риверу, насељу са око 3.000 људи на Великом ропском језеру. Јелоунајф се налази отприлике 400 километара јужно од обога Арктичког круга, а само овог лета на Северозападним територијама Канаде је изгорело више од два милиона хектара.
Међутим ова бројка ће се повећавати с обзиром да је широм ове велике територије тренутно активно 236 пожара.
Градоначелница Јелонајфа, Ребека Алти, рекла је да ц́е летови за евакуацију почети данас у 13 часова по локалном времену и наставиће се док сви не буду евакуисани. „Ово је невероватно тешко време за све. Пазите и помозите једни другима колико можете. Ако возите аутомобил и имате простора, размислите да поведете пријатеља или куц́ног љубимца“, поручила је градоначелница Јелонајфа грађанима из угрожених подручја.
Најмање 72 жртве монсунских киша у Индији

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Евакуација 20.000 становника због пожара на северозападу Канаде се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.