Годишња стопа инфлације у еврозони у децембру прелиминарно на 2,9 одсто

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Jan.2024, 15:30

Годишња стопа инфлације у еврозони у децембру прелиминарно на 2,9 одсто

Годишња стопа инфлације у еврозони је у децембру према прелиминарној процени порасла на 2,9 одсто са новембарских 2,4 одсто, саопштио је данас Евростат. Фото: Танјуг/AP Photo/Michael Probst Овај резултат указује на први раст годишње стопе инфлације у еврозони након априла.
Цене хране, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << алкохола и дувана су у децембру порасле за 6,1 одсто међугодишње, услуга за четири одсто, индустријских произвоида за 2,5 одсто, док су цене енергената пале за 6,7 одсто у односу на исти месец лане, наводи се на сајту Евростата.
Годишња стопа базне инфлације у еврозони је такође пала у децембру, на 3,4 одсто са новембарских 3,6 одсто, и сада је најмања од марта 2022. године.
На месечном нивоу су цене у еврозони у децембру порасле за 0,2 одсто, док су у новембру цене претходно месечно порасле за 0,6 одсто.
Promet na Beogradskoj berzi gotovo 11 miliona dinara, indeksi u blagom padu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Годишња стопа инфлације у еврозони у децембру прелиминарно на 2,9 одсто се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.