Индустријска производња у јуну већа за 2,9 одсто од лањског просека

Izvor: GradskeInfo.rs, 31.Jul.2023, 13:50

Индустријска производња у јуну већа за 2,9 одсто од лањског просека

Индустријска производња у Србији у јуну ове године је била већа за 0,5 одсто у односу на јун 2022. а у односу на просек целе прошле године била је већа за 2,9 процената, објавио је данас Републички завод за статистику. Фото: Градске инфо Индустријска производња у првих шест овогодишњих >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << месеци у односу на исти лањски периоду била је већа за 1,7 процената.
Посматрано по секторима у јуну је у односу на исти месец 2022. године забележен раст од 12,7 одсто у снабдевању струјом и гасом, у прерађивачкој индустрији ниво је остао исти док је у производња у рударству претрпела пад за 13,4 процента.
Највећи утицај на раст индустријске производње у јуну 2023. године, у односу на јун 2022. године, имале су производња електричне енергије, основних метала, рачунара, електронских и оптичких производа, затим основних фармацеутских производа и препарата, те моторних возила и приколица.
Promet robe u tekućim cenama veći a u stalnim cenama manji

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Индустријска производња у јуну већа за 2,9 одсто од лањског просека се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.