Седница Савета за БДП: Ове године привредни раст од 2,5 одсто

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Jul.2023, 07:11

Седница Савета за БДП: Ове године привредни раст од 2,5 одсто

Србија би ове године требало да достигне привредни раст од 2,5 одсто, констатовано је јуче на седници Савета за координацију акивности и мера за раст бруто домаћег производа (БДП), којим је председавала премијерка Ана Брнабић. FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ/ bg Председница владе >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је, каже се у саопштењу, указала да су индустрија, грађевинарство, пољопривреда и прерађивачка индустрија, области које су кључне за остваривање привредног раста и које су оствариле велики напредак у другом кварталу ове године.
Брнабић је поручила је важно наставити тренд привредног раста у трећем и четвртом кварталу, истакавши да је за динамику раста пођеднако важан и туризам.
На седници је похваљен напредак који је остварен у грађевинарству и бржем издавању локацијских и грађевинских дозвола, што је од велике важности за капиталне пројекте и приватне инвестиције.
Брнабић је, говорећи о области туризма, истакла да ова привредна делатност бележи значајан раст, који се пре свега огледа у већем броју страних туриста и нагласила да ова грана привреде има велики потренцијал за привредни раст, наведено је у саопштењу.
Vlada: Otkup 200.000 tona pšenice kao mera pomoći ratarima

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Седница Савета за БДП: Ове године привредни раст од 2,5 одсто се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.