Вучевић поводом Дана финансијске службе: Тежимо да 2 одсто БДП-а буде за одбрану

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Nov.2023, 17:06

Вучевић поводом Дана финансијске службе: Тежимо да 2 одсто БДП-а буде за одбрану

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић присуствовао је данас свечаности, у Дому Гарде на Топчидеру, поводом Дана финансијске службе у Војсци Србије. Фото: PrtSc/instagram/milosvucevic Министар Вучевић честитао је Дан свим припадницима финансијске службе и пожелео да наставе >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и даље да пажљиво, брижљиво, савесно и одговорно управљају јавним финансијама, које су буџетом Републике Србије опредељене за Министарство одбране.
„Ваш сектор ангажован је у много области и то није само питање исплата плата, већ радимо и најкомпликованије, најважније ствари уз подршку вашег сектора, односно кроз подршку финансија – од набавке наоружања и војне опреме, улагања у наменску индустрију, пензијског и инвалидског осигурања, улагања у здравствени систем, у инфраструктуру, у енергетски сектор, све што треба да обезбеди логистичку потпору за рад Министарства одбране и Војске Србије“, рекао је министар Вучевић.
Како је истакао, заједничким снагама тежи се да два одсто БДП-а Републике Србије буде опредељено за Министарство одбране, како би то било употребљено и реализовано у складу с државном политиком и државним и националним интересима.
Он је изразио задовољство сарадњом са помоћником министра за буџет и финансије Катарином Павичић и њеним сарадницима и додао да су увек имали конструктивне састанке.
Фото: PrtSc/instagram/milosvucevic „Верујем да ће тако бити и у наредном периоду. Домаћински се односите према буџету Министарства одбране, да он не буде рестриктиван, у смислу развоја свих потенцијала које Министарство одбране треба да развија. Посебно сам поносан на то што смо после дуго година вратили допунски рад
Војномедицинске академије, чиме смо створили боље услове за наше грађане, да добију квалитетан и ефикасан здравствени третман, али и додатне приходе за запослене на Војномедицинској академији“, поручио је министар одбране.
Он је истакао да су финансије „срце и кичма одбране наше државе, јер без финансија не можете ни да одржавате, улажете и развијате одбрамбене капацитете Републике Србије“. Помоћник министра одбране за буџет и финансије Катарина Павичић рекла је да убрзани развој Србије намеће и потребу за континуираним развојем финансијске службе, која је ту потребу правовремено препознала и активности усмерила ка реформским пројектима у организацији и функционисању финансијског пословања.
„Постављени су циљеви да се обезбеде инфраструктурни, информациони, кадровски и нормативни услови за унапређење система финансијског управљања и нови информациони системи за рачуноводство и плате. Реализацијом постављених циљева обезбеђена је већа ефикасност, сигурност, смањење ризика и доступност извештаја и информација у реалном времену неопходних за доношење правилних управљачких одлука“, истакла је она и додала да је, захваљујући квалитетним кадровским потенцијалом финансијске службе, уверена у реализацију и будућих постављених циљева.
За посебно залагање и постигнуте резултате у раду, Вучевић и Павичићева доделили су награде заслужним припадницима Министарства одбране и Војске Србије.
Дан финансијске службе обележава се 8. новембра у знак сећања на 1944. годину, када је формирано Финансијско одељење при Повереништву народне одбране. Тиме је финансијска служба први пут правно конституисана као посебна служба у организацији војске.
Petković izaslaniku za ZB: Kurtijev režim svakodnevno sprovodi teror nad Srbima

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучевић поводом Дана финансијске службе: Тежимо да 2 одсто БДП-а буде за одбрану се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.