Шпанска влада ће издвојити 2,2 милијарде евра за ублажавање последица

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Maj.2023, 14:46

Шпанска влада ће издвојити 2,2 милијарде евра за ублажавање последица

Шпанска влада ће издвојити укупно 2,2 милијарде евра за ублажавање последица дуготрајне суше у земљи. Фото: Танјуг/AP Photo/Emilio Morenatti Министарка животне средине Тереза Рибера је данас рекла да ће њено министарство инвестирати 1,4 милијарде евра у изградњу нове инфраструктуре, преноси >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Ројтерс.
Према њеним речима, новац министарства ће бити уложен у изградњу постројења за десалинизацију, а Рибера жели да овим средствима удвостручи удео пречишћене воде у градовима и помогне фармама којие су погођене сушом.
Шпанско министарство пољопривреде ће издвојити додатних 784 милиона евра да би се подржала пољопривреда у земљи који је водећи европски извозник воћа и поврћа. Мадрид ће делимично забранити рад на отвореном и тако реаговати на климатске промене које погађају Шпанију, додаје британска агенција.
Velika Britanija: Banka Engleske podigla referentnu kamatnu stopu na 4,5 odsto

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шпанска влада ће издвојити 2,2 милијарде евра за ублажавање последица се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.