Патике Мајкла Џордана продате на аукцији за 2,2 милиона долара, оборен рекорд

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Apr.2023, 10:41

Патике Мајкла Џордана продате на аукцији за 2,2 милиона долара, оборен рекорд

Патике, које је легендарни амерички кошаркаш Мајкл Џордан носио током свог последњег финала НБА лиге са Чикаго Булсима 1998. године, продате су на аукцији за 2,2 милиона долара, преноси Би-Би-Си. Фото: Танјуг/AP Photo/Bebeto Matthews То су најскупље продате спортске патике до сада, наводи се >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у саопштењу аукцијске куће Сотби.
Би-Би-Си подсећа да је Џордан оборио сопствени рекорд, јер су 2021. патике славног кошаркаша продате за 1,47 милиона долара.
Фото: Танјуг/AP Photo/Bebeto Matthews Џорданов дрес из НБА финала 1998. продат је за рекордних 10,1 милиона долара у септембру 2022. године. Фото: Танјуг/AP Photo/Thibault Camus „Рекордна цена за патике доказује да потражња за спортским сувенирима Мајкла Џордана надмашује и превазилази сва очекивања“, изјавио је да Брем Вахтер из аукцијске куће Сотби.
Џорданове патике продате за два милиона евра, оборен рекорд
Патике које је некада носио легендарни кошаркаш Мајкл Џордан продате су за више од два милиона евра, што ин чини најскупљом обућом у историји. Ова рекордна продаја, остварена јуче, је доказ да потражња за колекционарским предметима везаним за Џордана превазилази сва очекивања, рекао је представник аукцијске кућа Сотби, Брам Вахтер.
Славни кошаркаш је носио црвено-црне патике „Ер Џордан HIIIs“ током своје последње шампионске сезоне 1997/98 са екипом Чикаго булса, преноси Би-Би-Си.
Џордан је поклонио овај пар патика момку који скупља лопте након друге утакмице финалне серије америчке кошаркашке лиге (НБА), када су Булси играли са екипом Јута џез, 1998. године.
Поклон је био знак захвалности, пошто му је овај скупљач лопти помогао да нађе изгубљену јакну, саопштила је аукцијска кућа Сотби. Претходна рекордна сума за Џорданове патике је износила 1,35 милиона евра, за патике „Најк Ер Шипс“, а оне су продате 2021. године.
Дрес који је Џордан носио током финала НБА 1998. године је 2022. године продат за 9, 27 милиона евра, подсећа Би-Би-Си.
RFK Novi Sad danas dočekuje Lozničane u Čelarevu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Патике Мајкла Џордана продате на аукцији за 2,2 милиона долара, оборен рекорд се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.