Немачка ће ове недеље усвојити имиграциони закон, недостаје 2 милиона радника

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Jun.2023, 13:40

Немачка ће ове недеље усвојити имиграциони закон, недостаје 2 милиона радника

Немачка је спремна да ове недеље усвоји закон којим ће бити лакше искусним радницима, посебно ван Европске уније, да имигрирају у ту земљу, након што је дошло до договора унутар владајуће коалиције, пренео је Ројтерс. Фото: Танјуг/AP Photo/Martin Meissner Катја Маст из Социјалдемократске >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << партије, која чини владајућу коалицију са Слободним демократама (ФДП) и Зеленима, рекла је да ће закаснеле реформе модернизовати немачку имиграциону политику.
„То ћемо постићи већ ове недеље“, рекла је она на конференцији за новинаре, у друштву Јоханеса Фогела из ФДП и Иреном Михалић из Зелених. Са овим законом, Немачка се нада да ће се изборити са недостатком радне снаге – према министарству рада, број слободних радних места у 2022. години је био на рекордном нивоу од близу два милиона.
Према нацрту закона, реформа би могла да подразумева повећање броја радника из земаља ван ЕУ за 60.000 годишње.
Страним радницима биће понуђена три начина да уђу у земљу, укључујући и специјалну „позивницу шансе“ за особе које немају посао, али имају потенцијал да га нађу. „Позивница шансе“ прати систем базиран на поенима који у обзир узима образовање, знање језика, искуство, повезаност са Немачком и године старости.
Konferencija u Parizu o odbrani evropskog vazdušnog prostora

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Немачка ће ове недеље усвојити имиграциони закон, недостаје 2 милиона радника се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.