Две немачке компаније које израђују тенк Леопард 2 у правном спору

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Apr.2023, 20:31

Две немачке компаније које израђују тенк Леопард 2 у правном спору

Две немачке компаније које заједнички учествују у изради једног од најсавременијих борбених тенкова “Леопард 2“ уплеле су се у правни спор око права интелектуалне својине. Фото: Wikimedia Commons/Bundeswehr-Fotos Компанију Рајнметал, која је прошле године доведена у центар пажње када је >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Немачка повећала своје трошкове за одбрану, оптужила је компанија Краус-Мафај Вегман (КМВ), а саслушање у Минхенском суду је заказано за 2. мај, пренео је Ројтерс.
Под притиском савезника, немачка влада је ове године пристала да пошаље тенкове “Леопард 2“ у Украјину, који се сматрају кључним наоружањем које је тражио Кијев у припреми велике пролећне контраофанзиве.
Рајнметал прави топове за “Леопард 2“, док КМВ производи шасије за тај тенк.
КМВ је на изјаву извршног директора Рајнметала Армина Папергера, да та компанија поседује права на модел “Леопард 2А4“, реаговала тужбом.
Из окружног суда у Минхену данас је саопштено да КМВ тражи правну заштиту како би спречио Рајнметал да даје изјаве које КМВ сматра „неистинитим, чињенично погрешним тврдњама које крше њена права“.
Није одмах јасно какав утицај спор може да има на сарадњу две компаније, које су прошле недеље заједнички објавиле наређење немачке војске за надоградњу 143 борбена возила “Пума“, чија је вредност процењена на око 770 милиона евра, наводи Ројтерс.
„SpaceX“ nakon nedavne eksplozije nadogradiće svoju raketu pre novog lansiranja

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Две немачке компаније које израђују тенк Леопард 2 у правном спору се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.