Вучић: Добре вести – у првих шест месеци прилив страних инвестиција 2,122 милијарди евра

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Jul.2023, 13:08

Вучић: Добре вести – у првих шест месеци прилив страних инвестиција 2,122 милијарди евра

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је наша земља у првих шест месеци имала добар прилив директних страних инвестиција у вредности 2,122 милијарде евра, што је за 31 одсто више него прошле године у истом периоду. Фото: Танјуг/Сава Радовановић „Увек се убрзава >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у трећем и четвртом кварталу, верујемо да ова година може да буде рекордна и да укупан прилив премаши 4,5 милијарде евра, што би било изузетно. Све већи удео је азијских инвестиција и Кине и Капана, док се смањује удео у укупним инвестицијама неких других“, истакао је Вучић.
Замолио је владу да се посебно посвети расту БДП, и у рударству, пре свега да се више копа угаљ, додао је Вучић. „Посебно их молим да се посвете грађевинарству и великим реформама, где бисмо високе камате могли да надокнадимо на неке друге начине и да изађу са новим предлозима и да то убрзамо у трећем и четвртом кварталу, јер нам од стопе раста зависи све друго“, рекао је Вучић.
Vučić: Akcija progona i etničkog čišćenja koje sprovodi Priština je dobro organizovana

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Добре вести – у првих шест месеци прилив страних инвестиција 2,122 милијарди евра се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.