Izvor: B92, 22.Jan.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

2.000 vojnika EUFOR-a traži begunce

Sarajevo, London -- Eufor će pokrenuti odlučne akcije protiv odbeglih haških optuženika i osoba koje im pomažu, piše "Dejli telegraf".

Komandant Evropskih mirovnih snaga u Bosni i Hercegovini, britanski general Dejvid Liki, rekao je za taj list da će snage pod njegovom komandom "biti nemilosrdne u akciji potrage za osobama sa liste najtraženijih haških begunaca, uključujući Ratka Mladića i Radovana Karadžića".

Liki je ubeđen da se Ratko Mladić, do >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pre par meseci, krio u Han Pijesku. On je rekao da je, od kako je preuzeo dužnost u BiH, Eufor pretražio 119 vojnih lokacija, poput bunkera u Han Pijesku, a za koje obaveštajni stručnjaci veruju da ih optuženi za ratne zločine koriste kao skrovišta.

U sve operacije Eufora biće uključeno i do 2.000 vojnika, rekao je on za "Dejli telegraf", a prenosi BBC na srpskom jeziku.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.