У Русији најнижа стопа незапослености од 1992. године

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Feb.2024, 11:09

У Русији најнижа стопа незапослености од 1992. године

Просечна годишња стопа незапослености у Русији на крају 2023. године износила је 3,2 одсто, са изузетком пост-ковид периода и најнижа је од 1992. године, наводи се у прегледу тренутне ситуације у руској економији, који је припремило Министарство за економски развој Руске Федерације. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Unsplash/annadziubinska Руска Федерална државна служба за статистику Ростат је раније представила извештај о друштвено-економском развоју земље, у којем је такође наведено да је просечна годишња стопа незапослености у децембру 2023. године износила 3,2 одсто стопа.
„Према првој процени Ростата, раст БДП-а на крају 2023. године био је 3,6 одсто, што је више од очекиваног. У поређењу са нивоом од пре две године, цифра је порасла за 2,3 одсто. Економски раст у 2023. испао је бити највиши у последњој деценији, а једини изузетак је раст након опоравка од Kовида 2021”, наводи се у прегледу, преноси ТАСС. У четвртом кварталу 2023. године раст БДП-а износио је 5,1 одсто, а децембру 4,6 одсто.
Према прогнози Министарства економског развоја, у 2024. години руски БДП ће порасти за 2,3 одсто, а Централна банка очекује раст од 0,5 – 1,5 одсто.
Berlin se priprema za moguću nacionalizaciju Rosnjefta u Nemačkoj

Преузмите андроид апликацију.
Чланак У Русији најнижа стопа незапослености од 1992. године се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.