Вучић: Водимо политику части, поноса и слободе, то је политика будућности

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Jul.2023, 07:42

Вучић: Водимо политику части, поноса и слободе, то је политика будућности

Председник Србије Александар Вучић оценио је вечерас да је политика коју он води политика „части, поноса и будућности“ и да ће за 10 година таква политика доминирати светом. FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bg „Сами доносимо своје одлуке и поносан сам на њу. То је политика, части, поноса, политика >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << слободе и будућности. То ће за 10 година бити доминантна политика у свету од политике која је данас ‘како да служим неком другом’ „, истакао је Вучић на конференцији за медије.
Коментаришући што су писмо страних парламентараца упућено званичницима ЕУ, САД и Велике Британије подржали поједини Срби, Вучић је нагласио да су писања против њега и Србије и то што их подржавају неки из Србије „синхронизовани напади споља и изнутра“.
„Тај Србин Богдановић је само Куртијев потрчко на КиМ, иначе је нарко дилер. И Понош је изражавао задовољство тиме. Обратите пажњу на важнији феномен – прво су пре пет година кренули у криминализацију Срба са КиМ, говорили да су Срби из Републике Српске ружан појам. То су синхронизовани напади споља и изнутра – нападају се Срби са КиМ, знају кога је Радојичић убио а немају доказе, Алиша Кернс која говори да СПЦ шверцује оружје. Све то говоре да би се припремило тле за удар на Србе ма где да живе“, рекао је Вучић.
Он је оценио да је све то дубинска припрема у којој се све ради на такав начин.
Говорећи о писању немачког Шпигла да је спољна политика Београда „ход по жици“, председник Србије каже да већ 11 година слуша како не може да седи на две или три столице.
„Суштина политике коју водимо је самостална независна Србија која се налази на европском путу, али која чува своја традиционална пријатељства. Ми доносимо одлуке, то је наша столица и наша политика и не желимо да будемо у вашој, већ својој столици, да будемо племе у Европи које се поноси својом слободарском позицијом и које може да каже да самостално доноси своје одлуке“, рекао је Вучић. Он је истакао да ако је Србија једина која може да води такву политику, биће таква и да ће у историјским уџбеницима да пише да нам „владу нису састављали Мантер или Мишковић, већ грађани Србије“.
Вучић је на питање да ли му се јављају политичари са Запада, рекао да не постоји ико са ким не може да разговара и да би му се и председник Француске Емануел Макрон јавио да га позове у поноћ.
„У августу ћу имати више сусрета него неки за цео свој мандат. А што ја користим август за то, то је друга ствар“, рекао је Вучић.
Brnabić: Isplatili smo 24,2 miliona dinara državne pomoći za obnovu

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Водимо политику части, поноса и слободе, то је политика будућности се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.