У Глини парастос српским жртвама усташког покоља 1941. године

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Maj.2023, 10:46

У Глини парастос српским жртвама усташког покоља 1941. године

На православном гробљу у Глини, на Банији, данас ће бити положени венци на спомен-костурницу и служен парастос Србима, које су усташе мучки убиле у покољу у Глини 1941. године. Фото: Pixabay/webandi
Помен организује Вијеће српске националне мањине Глине, наводи РТРС.

Влада Републике >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Српске је са 25.000 марака у децембру 2021. године финансирала комплетну реконструкцију спомен-костурнице подигните 1951. године.
Спомен-костурница сада је осветљена и након 70 година на спомен-плочу је први пут постављен православни крст, наводи РТРС.
Вучић о предстојећем скупу странака на власти

Преузмите андроид апликацију.
Чланак У Глини парастос српским жртвама усташког покоља 1941. године се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.