Азербејџан саопштио да је изгубио 192 војника у операцији у Нагорно-Карабаху

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Sep.2023, 10:44

Азербејџан саопштио да је изгубио 192 војника у операцији у Нагорно-Карабаху

Азербејџан је изгубио 192 војника током прошлонедељне војне операција за враћање контроле над отцепљеним регионом Нагорно-Карабах, саопштило је данас азербејџанско министарство здравља. Фото: Танјуг/Defense Ministry of Azerbaijan via AP Током азербејџанске војне операција погинуло је 200 етничких >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Јермена, али су у оквиру постигнутог споразума јерменски борци су пристали да предају своје оружје.
У Нагорно-Карабаху, који је међународно признат као део Азербејџана, три деценије су управљали етнички Јермени уз подршку и савезништво Русије, наводи Ројтерс.
Након операције азербејџанске војске, скоро 30.000 етничких Јермена већ је побегло из Нагорно-Карабаха, што је четвртина јерменског живља у овом региону. На јединој саобраћајници који води према Јерменији, одредишту свих који напуштају Нагорно-Карабах, камере су снимиле стотине аутомобила, преноси Би-Би-Си.
Званични Баку поручује да ће становници овог региона бити безбедни, али премијер Јерменије тврди да је почело „етничко чишћење“.
SAD suspendovale veći deo nehumanitarne pomoći Gabonu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Азербејџан саопштио да је изгубио 192 војника у операцији у Нагорно-Карабаху се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.