Ђукановић: Потписивање Темељног уговора највећа издаја Црне Горе од 1918. године

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Avg.2023, 20:15

Ђукановић: Потписивање Темељног уговора највећа издаја Црне Горе од 1918. године

Бивши црногорски председник Мило Ђукановић реаговао је на ауторски текст премијера Дритана Абазовића поводом годину дана од потписивања Темљеног уговора са Српском православном црквом (СПЦ), тврдњом да је то, како наводи, „највећа издаја Црне Горе након 1918. године. Фото: Градске >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << инфо За поруку Абазовића у којој, премијер техничке Владе Црне Горе, између осталог, истиче да му је част што је потписао Темељни уговор са СПЦ, Ђукановић каже да је то „хвалоспев“ којим је Абазовић потврдио своју особину „беспризорног манипулатора“.
„Рачунајући ваљда на плиткоумност и кратко памћење Црногораца, премијер нам сугерише да је одрицање од сакралног блага и културно-историјског идентитета Црногораца политички подвиг којег треба прославити. За толико безобразлука није довољно бити само велеиздајник и патолошки лажов, треба бити и без трунке морала.
Вређајући здрав разум Црногораца надробио је у образложењу тог свог недела све што једном шарлатану може пасти на памет“, написао је Ђукановић.
Сам тај чин за Ђукановића има дугу предисторију сложености црногорско-српских односа.
Papa Franja pozvao Evropu da preuzme ulogu mirotvorca

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ђукановић: Потписивање Темељног уговора највећа издаја Црне Горе од 1918. године се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.