Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Mar.2024, 19:01

Про-палестински активисти уништили слику из 1914. на Кембриџу (ВИДЕО)

Британска полиција је покренула истрагу након што су про-палестински активисти оштетили портрет политичара лорда Артура Џејмса Балфура који се повезује са стварањем државе Израел. Фото: Танјуг/Jordan Pettitt/PA via AP Из организације Палестинска акција саопштили су да је један од њихових >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << активиста уништио слику из 1914. године на Тринити колеџу, у оквору Универзитета Кембриџ.
На фотографијама које круже друштвеним мрежама се види да је слика ишарана, исечена и попрскана црвеном бојом, преноси ББЦ. BREAKING: LORD BALFOUR’S PAINTING VANDALIZED
Vandals deface a portrait of Lord Balfour at Trinity College, University of Cambridge, with spray paint and slashes.
Dating back to 1917, Balfour's declaration initiated the expulsion of Palestinians by offering the land to others. pic.twitter.com/oSxihugJh3
— Sulaiman Ahmed (@ShaykhSulaiman) March 8, 2024

Портпаролка полиције рекла је да је примљена дојава о оштећењу слике.
„Истрага је у току, али за сада још нико није ухапшен“, додала је она.
Лорд Балфур је био министар спољних послова 1917. године, када је објављена декларација којом је Велика Британија обећала подршку Палестини.
Неки историчари ту декларацију виде као почетну тачку арапско- израелског сукоба.
Napulj: Sirova Italija

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Про-палестински активисти уништили слику из 1914. на Кембриџу (ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.