Норвешка ће потрошити 190 милиона долара за повећање капацитета одбране

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Jan.2024, 11:00

Норвешка ће потрошити 190 милиона долара за повећање капацитета одбране

Норвешка влада саопштила је данас да ће издвојити 190,48 милиона долара (2 милијарде норвешких круна) за повећање капацитета одбрамбене индустрије те земље. Фото: Танјуг/Jae C. Hong Специфични пројекти у одбрамбеној групи „Намо“ добиће 95.224.500 долара, док ће иста сума бити издвојена >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за друге пројекте у норвешкој одбрамбеној индустрији, речено је у саопштењу владе, преноси Ројтерс.
„Повећање капацитета у одбрамбеној индустрији је важно за Украјину, али и да осигурамо сопствену безбедност. Сада доприносимо значајном повећању производног капацитета групе „Намо“, да задовољи потребе Норвешке, као и потребе савезника и Украјине“, истакао је Бјорн Арилд Грам, министар одбране Норвешке.
Nemačka razmatra isporuku tenkovske municije Izraelu?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Норвешка ће потрошити 190 милиона долара за повећање капацитета одбране се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.