Танасковић: Еутаназирано 19.740 заражених свиња

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Avg.2023, 13:43

Танасковић: Еутаназирано 19.740 заражених свиња

Министарка пољопривреде, шумарства и водопривреде Јелене Танасковић изјавила је данас да је до овог тренутка у Србији еутаназирано 19.740 свиња заражених афричком кугом. Фото: Pexels/Pixabay „То је забрињавајући број, али треба се подсетити да је 2021.само на једној фарми еутанизирано >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << 21.000 заражених свиња, те се још шта може предузети и урадити“, рекла је она Танјугу након првог састанка Оперативног штаба за спречавање, сузбијање и искорењивање заразне болести афричке куге свиња (АКС).
Министарка је нагласила да је охрабрујући податак то што, како је изнето на данашњем састанку, број јединица локалне самоуправе где је забележена зараза свиња остао исти, односно да није повећан.
„Афричка куга је и на данашњи дан потврђена на територији 32 општина у 13 управних округа“, казала је Танасковићева.
Snimak medveda koji preplivava Drinu postao viralan na Tik-Toku (VIDEO)

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Танасковић: Еутаназирано 19.740 заражених свиња се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.