Нови Зеланд укинуо последња ограничења везана за ковид-19

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Avg.2023, 11:26

Нови Зеланд укинуо последња ограничења везана за ковид-19

Нови Зеланд је данас укинуо последња ограничења везана за ковид-19, означавајући крај владиног одговора на пандемију. Фото: Танјуг/Mark Mitchell/NZ Herald via AP Премијер Крис Хипкинс рекао је да ће обавеза за ношење маски у болницама и другим здравственим установама престати у поноћ, као >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и обавеза особа које су заражене вирусом да се изолују на седам дана, пренео је АП.
Нови Зеланд је добио похвале јер је на почетку пандемије у потпуности елиминисао вирус након што је увео карантине широм земље и строге граничне контроле. Али како је пандемија одмицала и дошло до појаве нових варијанти, приступ нације нултој толеранцији постао је неодржив, па је држава на крају одустала од стратегије елиминације.
Хипкинс је рекао да је током врхунца пандемије чезнуо за даном када би могао да укине сва ограничења.
Он је навео да је око 3.250 Новозеланђана од пет милиона становника преминуло од ковид-19 као примарног или секундарног узрока. „Иако је без сумње било ломова у нашем колективном осећају јединства, верујем да Новозеланђани могу бити изузетно поносни на оно што смо заједно постигли“, истакао је Хипкинс.
Kijev osudio akciju ruskog ratnog broda u Crnom moru

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Нови Зеланд укинуо последња ограничења везана за ковид-19 се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.