Тренирате у природи? Четири ствари које треба узети у обзир када вежбате на отвореном

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Jul.2023, 08:01

Тренирате у природи? Четири ствари које треба узети у обзир када вежбате на отвореном

Промените своју рутину вежбања овог лета. Фото: Pexels/PNW production Лето је и званично овде и ако сте размишљали да промените своју рутину вежбања, сада је одлично време да то урадите. У случају да вам је вежбање у теретани досадило можете да промените окружење.
Ко већину времена >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << проводите у затвореном простору, тренинг напољу може да вам прија. Вежбање на отвореном ће повећати ниво витамина Д. Међутим, вежбање на отвореном може захтевати мало планирања и припреме“, саветује тренер Хејди Сомерс.
Ево шта треба да узмете у обзир када вежбате напољу, према тренерима.
Постоје бројне вежбе које можете да радите на отвореном, али ако сте нови у томе, ходање је најбоља идеја за почетак.
Јога Јога је још једна добра фитнес активност на отвореном. Извођење јоге напољу има толико предности. Можете се потпуно препустити, уживати у природи и створити позитивну енергију. Избегавајте дехидрацију
Кључно је спречити дехидрацију док вежбате напољу. Увек треба да имате воду у боци за вишекратну употребу која је отпорна на топлоту како се вода не би загрејала. Обавезно додајте електролите у екстра топлим данима.
Спречите прегревање Проверите временске прилике и покушајте да избегнете вежбање када су температуре највише. Одлучите се за рано јутро или касно увече. Нанесите крему за сунчање
Неопходно је да носите крему за сунчање пре тренинга. Изаберите крему за сунчање која је отпорна и на воду и на зној.
Обућа је важна Иако постоје неке вежбе на отвореном које можете да радите боси, као што су јога и пилатес, морате пажљиво да водите рачуна о својој обуц́и за друге активности.
Statistički podaci o agresivnosti pasa: Koje su rase na vrhu liste?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Тренирате у природи? Четири ствари које треба узети у обзир када вежбате на отвореном се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.