Гостујућа изложба атељеа „Морариу“ КС Млин до19. маја

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Maj.2023, 12:00

Гостујућа изложба атељеа „Морариу“ КС Млин до19. маја

Гостујућа изложба ликовних радова предшколаца и основаца, насталих у Школици цртања Морариу из Вршца траје још само пар дана. Прошетајте до Културне станице Млин и уживајте у стваралаштву младих креативаца до 19. маја од 9:00 до 20:00 часова. Фото: Градске инфо Школицу цртања >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << воде академска сликарка и ликовна педагошкиња Доминка Морариу и академска графичарка и ликовна педагошкиња Даниела Морариу.

Поставку чине ликовни радови деце, настали у Школици цртања „Морариу“ у Вршцу. На изложби су публици представљени цртежи и слике деце предшколског и основношколског узраста.
Школицу цртања воде Доминка Морариу – академски сликар и ликовни педагог, као и Даниела Морариу – академски графичар и ликовни педагог, које о школици наводе следеће: „Током 25 година трајања, кроз нашу Школицу од њеног оснивања до данас прошао је велики број деце која су свој и наш свет обогатила цртежима и сликама.Сматрамо да се право дечје стваралаштво огледа у спонтаности, слободном изражавању и сталном истраживању. Креативно и слободно изражавање је у нашој Школици прихваћен, цењен и подстицан процес. Деца раде на свој начин, по сопственој потреби и сопственим ритмом уз подстицајну атмосферу рада у групи.Потврда квалитета рада је успех који смо постизали на домаћим и међународним дечјим изложбама. Неке од најзначајнијих изложби на којима смо редовно учествовали су Радост Европе, Змајеве дечје игре, Минијатурни бијенале, Републичке смотре ликовног стваралаштва, Дечји октобарски салон и многе друге. Деца наше Школице освојила су више од 100 награда и признања на ликовним конкурсима, док смо ми као педагози заслужиле 10 награда за педагошки рад и унапређење дечјег стваралаштва“.
Da li ste spremni da upoznate poslednjeg balkanskog vampira? (sreda, 17. maj)

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Гостујућа изложба атељеа „Морариу“ КС Млин до19. маја се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.