Председник Александар Вучић: Уједињење Србије почиње 19. маја у Јужном Банату

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Maj.2023, 12:48

Председник Александар Вучић: Уједињење Србије почиње 19. маја у Јужном Банату

Председник Србије Александар Вучић 19. маја посетиће Јужнобанатски округ. Према плану, Вучић ће посетити Белу Цркву, Вршац, Алибунар, Дебељачу у Општини Ковачица и Баранду у Општини Опово, а у Панчеву ће се одржати велики скуп подршке Вучићевој политици мира и стабилности. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Танјуг/Јадранка Илић У Белој Цркви председник ће посетити нову спортску халу и разговарати са спортистима и грађанима. Спортска хала је изграђена по највишем ФИБА стандарду и поседује 360 места за седење. Вредност радова износила је 258 милиона, а завршена је октобра 2021. године. Технички пријем објекта извршен је 1. децембра 2022. године и обезбеђене су све потребне дозволе за рад објекта. Хала је у потпуности опремљена. Инвеститор је била Управа за капитална улагања АП Војводине.
Фото: Спортска хала Бела црква У Вршцу председник ће посетити нову фабрику Интертрон. То је породична фабрика основана 2000. године. Власник фабрике је Ненад Батало из Вршца, који је и сувласник фабрике “Литопапир” из Чачка. У фабрици поред њега раде и супруга и две ћерке. Фабрика има 20 година искуства у производњи разних врста папирне амбалаже. Нови погон за производњу папирне амбалаже, кеса са унутрашњом ручком, отворен је у Вршцу, 2021. године.
Фото: Војводина уживо Фабрика се простире се на 5.2 хектара земљишта, а производни погон и складишта су површине 23.500 м2. Укупна вредност инвестиције у Вршцу износи 20 милиона евра, а део пројекта вредан 17,5 мил евра субвенционисала је Република Србија, преко Министарства привреде.
Фабрика у Вршцу има тренутно 160 запослених, а до краја године пуштањем у рад још једног производног погона очекује се запослење за још нових 90 радника и укупан број запослених ће бити око 250 . Највећи део производње, око 95 одсто се извози на европска тржишта.
У Алибунару, Вучић ће посетити објекат за децу и младе са инвалидитетом “Алибунар без баријера”. Фото: Општина Алибунар Укупно улагања Министарства за рада и општине Алибунар у реализацију пројекта „Алибунар без баријера” у трогодишњем периоду (2021/2023) износи 12.869.578,54 динара. Циљ пројекта „Алибунар без баријера“, који у партнерству реализују Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Сектор за заштиту особа са инвалидитетом, Општина Алибунар и Удружење грађана „Право на једнакост“ из Банатског Карловца, је да се заједничким ангажовањем за двадесет петоро деце и младих са инвалидитетом у овој општини омогући пуно и равноправно учешће у животу заједнице.
У циљу реализације овог пројекта, 2021. године, општина је дала на коришћење без накнаде Удружењу грађана „Право на једнакост“ из Банатског Карловца. Удружење окупља родитеље и око двадесет петоро деце и младих са инвалидитетом. Мисија и циљ удружења је пружање пуне подршке деци и младима са инвалидитетом, као и њиховим породицама. Сектор за заштиту особа са инвалидитетом Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања је Удружењу грађана „Право на једнакост“ из Банатског Карловца, за подршку пројекту „Алибунар без баријера“, определио средства за реконструкцију и опремање објекта за децу и младе са инвалидитетом у износу од 7.739.261,50 динара. Општина Алибунар је за реализацију овог пројекта издвојила средства у укупном износу од 5.130.317,04 динара.
У Дебељачи, председник Вучић посетиће Пољопривредно газдинство Ђуричков. Ово Породично газдинство се интензивно бави повртарством и прерадом производа повртарства за потребе широке потрошње већ 25 година. Познатаи су по врсној и квалитетној производњи шаргарепе, першуна, пашканата и зелена. Планови породице Ђуричков огледају се у изградњи економског пројекта хладњаче површине 3200 квадрата и капацитета 10.000 тона са циљем унапређења и убрзања развоја пољопривредног газдинства. Газдинство чине ноцилац газдинства, супруга и двоје деце.
Газдинство тренутно броји 50 запослених радника. Преко програма Ипард пољопривредно газдинство Ђуричков је 2020. године добило 65 одсто од укупне вредности инвестиције од 22.000.000 динара, за куповину самоходног комбајна за бербу шаргарепе.
У Баранди, председник Вучић посетиће Пољопривредно газдинство дипломираног инжењера пољопривреде Бранислава Цукића, који је после после завршених студија одлучио је да остане на свом поседу и да се са родитељима бави пољопривредом. Фото: Промо Цукић обрађује 72 ха земље од чега је 51 ха у његовом поседу. Поседује подно складиште на 600 м2 и колску вагу. Породица Цукић, уз помоћ државних субвенција и програма ИПАРД, значајно је обновио и купио нову механизацију.
На крају посете Јужнобанатском округу, у Панчеву, председник Србије Александар Вучић обратиће се народу на великом скупу, који ће бити одлична увертира највећем ујединитељском скупу икада у Србији, испред Народне скупштине, 26. маја, дан уочи великих и важних одлука за Србију.
Nestvarna mesta: Borkovačko jezero (VIDEO)

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Председник Александар Вучић: Уједињење Србије почиње 19. маја у Јужном Банату се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.