У 19 часова затворена сва бирачка места на северу КиМ, поједине гласачке кутије остале празне

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Apr.2023, 19:23

У 19 часова затворена сва бирачка места на северу КиМ, поједине гласачке кутије остале празне

Тачно у 19 часова заторена су сва бирачка места у четири општине на северу Косова и Метохије, где су данас одржани ванредни избори за градоначелнике. Фото: Танјуг/дописник КиМ У 19.30 очекује се конференција приштинске централне изборне комисије.
Према последњем пресеку, до >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << 15 часова гласало је само 2,4 одсто бирача.
Гласачке кутије у појединим местима остале су празне. У четири општине на северу Косова и Метохије данас су одржани ванредни избори за градоначелнике Северне Митровице, Звечана, Лепосавића и Зубиног Потока.
Од десет кандидата колико је пријављених за градоначелнике, само један долази из српске заједнице, а у питању је Слађана Пантовић, кандидаткиња за председницу општине Звечан.
Српска листа која је до сада освајала највеће поверење грађана на Косову и Метохији, одлучила је да не учествује на изборима, јер се услови због којих су Срби 5. новембра напустили институције на КиМ нису испунили, а они су формирање Заједнице српских општина и повлачење специјалних јединица косовске полиције са севера.
Rezultati izbora na severu KiM mogući pre 22 sata zbog slabog odziva birača

Преузмите андроид апликацију.
Чланак У 19 часова затворена сва бирачка места на северу КиМ, поједине гласачке кутије остале празне се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.