Кејптауном се проширио јак смрад због брода са 19.000 говеда

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Feb.2024, 13:40

Кејптауном се проширио јак смрад због брода са 19.000 говеда

Власти у Кејптауну покренуле су истрагу након што је „незамислив“ смрад захватио тај јужноафрички град пореклом са брода који је превозио 19.000 говреда из Бразила за Ирак, пише Гардијан. Фото: Танјуг/AP Photo/Nardus Engelbrecht, File Званичници су прегледали канализационе објекте због цурења >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и тим за заштиту животне средине је позван пре него што је откривен извор мириса, после чега је откривено да је брод са стоком пристао у луци.
Групе за заштиту животиња рекле су да „незамислив“ смрад указује на услове са којима су се животиње суочавале на броду и критиковале праксу извоза живих животиња, преноси Гардијан.
Национални савет Друштва за превенцију окрутности према животињама (СПЦА) саопштио је да се оштро противи извозу живих животиња морем и да је на брод послао ветеринарског консултанта да процени стање животиња. „Извоз живих животиња, као што показује ова ситуација, излаже животиње опасним условима као што су високи нивои амонијака, узбуркано море, екстремни топлотни стрес, повреде, прљаво окружење, исцрпљеност, па чак и смрти“, саопштила је странка Демократска алијанса која управља Кејптауном.
Mask: Pacijent sa čipom u mozgu pokrenuo kompjuterski miš uz pomoć svojih misli

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кејптауном се проширио јак смрад због брода са 19.000 говеда се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.