Izvor: B92, 12.Mar.2000, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

18 cacanskih skola i dalje u potpunoj obustavi rada

Sindikat obrazovanja Cacka odrzao je sastanak na kome je odluceno da 18 cacanskih skola i dalje nastave sa obustavom rada, koja u tom gradu traje vec cetiri sedmice, javlja Beta. Ovaj sindikat je pozvao sve kolege u drugim gradovima da ne podlezu pritiscima i ucenama i da nastave sa obustavom rada, jer njihovi zahtevi jos uvek nisu ispunjeni. Na sastanku je najavljeno da ce prosvetni radnici Cacka u ponedeljak odrzati protestni skup sa pocetkom u 12 sati u Velikoj sali Doma kulture u tom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gradu.

U medjuvremenu je glavni odbor Sindikata prosvetnih radnika "Prosvecenost" najavio da ce njegovi clanovi nastaviti strajk skracivanjem casova na 30 minuta, kao i da ce imati "autonomno pravo" da stupe u potpunu obustavu rada. U saopstenju "Prosvecenosti" ocenjeno je da se nisu stekli uslovi za prekid strajka prosvetnih radnika, jer je "Samostalni sindikat obrazovanja Srbije, tzv. drzavni sindikat, pre ispunjenja svih strajkackih zahteva, bez konsultovanja tri nezavisna sindikata ucesnika strajka, jednostrano potpisao Protokol sa Vladom Srbije".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.