НБС: У РТГС систему и клиринг систему НБС у априлу 18,6 милиона плаћања

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Maj.2023, 09:34

НБС: У РТГС систему и клиринг систему НБС у априлу 18,6 милиона плаћања

У РТГС систему и клиринг систему Народне банке Србије (НБС), у априлу је за 18 радних дана реализовано укупно 18,6 милиона плаћања, од чега су 1,6 милиона или 8,8 одсто налози за плаћање у клиринг систему, а 16,9 милиона или 91,2 одсто у РТГС систему, објавила је НБС. Фото: Wikimedia Commons/Fred Romero Вредност >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << промета у РТГС систему, који подразумева извршавање налога за пренос у реалном времену износила је 15.623,4 милијарде динара, а у клиринг систему 33,9 милијарди динара или 0,2 одсто укупне вредности.
Просечна дневна вредност промета у РТГС систему износила је 868 милијарди динара, а у клиринг систему 1,9 милијарди динара. У Међубанкарском клиринг систему у девизама НБС и Међународном клиринг систему у девизама, који има 19 учесника, реализовано је 3.286 плаћања, у вредности нешто већој од 57 милиона евра.
U sistemu NBS za instant plaćanja u aprilu 5,1 milion transakcija

Преузмите андроид апликацију.
Чланак НБС: У РТГС систему и клиринг систему НБС у априлу 18,6 милиона плаћања се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.