Сомалија: У борбама са џихадистима убијено најмање 18 екстремиста

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Apr.2023, 16:13

Сомалија: У борбама са џихадистима убијено најмање 18 екстремиста

Сомалијска војска одбила је рано јутрос напад џихадиста у близини града Масагавеј и успела да ликвидира најмање 18 припадника екстремистичке фракције ал-Шабаб, потврдио је у телефонском разговору генерал војске Сомалије Мохамед Ахмед Таредишо. Фото: WikimediaCommons/ssgt fernando serna Према >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << његовим речима, у борбама су погинула и три цивила које је генерал описао као „сеоске старешине“, преноси АП.
У граду Масагавеј, у централном региону Галгадуда, налази се војна база коју су, према сведочењу локалног живља напали и заузели екстремисти, запленили наоружање и запалили борбена возила.
Ал-Шабаб, фракција ал-Каиде, противи се влади у Могадишу и током последњих месеци, након што је изгубила контролу над територијама у руралним областима које су сада под контролом владиних снага, интензивирала је нападе на војне базе у изолованим областима.
Припадници Ал-Шабаба годинама се боре за стварање исламске државе на Рогу Африке, али присуство мировних снага Афричке уније и повремени амерички ваздушни удари на циљеве ове џихадистичке фракције Ал-Каиде ограничавају њихове шире активности.
Сомалија се такође суочава са највећом сушом у последњих неколико деценија, а током посете генералног секретара УН Антонија Гутереша раније овог месеца, упућен је апел за „огромну међународну подршку“ тој земљи.
Pronađena olupina japanskog broda sa australijskim zarobljenicima

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Сомалија: У борбама са џихадистима убијено најмање 18 екстремиста се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.